Boligstyling- et verktøy for salg!

Boligstyling, og det å gjøre en bolig attraktiv for potensielle kjøpere, går hånd i hånd. Det å style en bolig før salg kan også være den avgjørende forskjellen på hvor lang tid det tar før man får solgt, eller om man får solgt i det hele tatt. Styling handler ikke om å pynte opp eller å dekorere slik man gjør i sitt eget hjem, men å skape et positivt førsteinntrykk for potensielle kjøpere. Boligstyling er en tjeneste og et moderne verktøy som blir mer og mer vanlig å bruke i forbindelse med salg av bolig. Ved å leie inn et firma til å utføre styling i et salgsobjekt, hjelper til med å fremheve boligens beste sider, og gir potensielle kjøpere muligheten til å se sine behov og sin livsstil bli ivaretatt.

En stylet bolig gir innrykket av at man kommer hjem, og at den er klar til å bli flyttet inn i. Dette trigger en ekstra interesse blant publikum og setter de i en forhandlingsposisjon når det kommer til pris. Foto: iSnitt

Vi i Kaspara er overbevist om at effekten styling har, og det man legger inn av tid og penger før et salg, gir merverdi. Foto: iSnitt


Vi boligstylister har bred erfaring og ekspertise innen interiørdesign, og vet hvordan man optimaliserer boligens utseende for å appellere til potensielle kjøpere. Alle stylinger skreddersys og tilpasses den enkelte bolig, og skaper inntrykk med målsetting av å treffe et bredest mulig publikum. Det er ikke nødvendigvis om å gjøre å ha det så moderne som mulig, men å maksimere boligens potensiale ved å fokusere på dens sterke sider og minimere svakheter. Vi holder oss oppdaterte på trender og tendenser i markedet, og investerer ofte i nye møbler, tekstiler og dekor. Fra vårt lager plukker vi ut inventar og interiør for å skape en riktig atmosfære mot boligen og kjøpergruppen. Vår oppgave er å se hjemmet gjennom en kjøperens øyne, og luke vekk visuelt støy. For å skape et nøytralt uttrykk som appellerer til mange forskjellige smaker brukes det ofte farger som grå, beige og hvitt, og unngår sterke farger eller mønstre som forstyrrer. Som profesjonelle stylister komponerer vi innholdet i rommene slik at øynene går i den retningen vi leder dem, og ser det som skal fremheves ved boligen.

Boligstyling spiller på menneskers følelser og forbindelsen mellom interiør og følelsen av "hjem". Ved å skape et velstelt og attraktivt interiør, appellerer stylingen til potensielle kjøpere på et følelsesmessig nivå. Det gir umiddelbart en positiv opplevelse og lar de visualisere seg selv som beboere i boligen. Et helhetlig stylet interiør gir inntrykket av at boligen er godt vedlikeholt, og gir potensielle kjøpere en følelse av at de kan flytte rett inn uten å gjøre store endringer, eller å måtte investere i mye tid og penger på oppussing. Dette tiltrekker spesielt de som ønsker en sømløs overgang til sitt nye hjem.

Fordeler med å ansette en profesjonell boligstylist:

  1. Økt salgsverdi: En profesjonell stylet bolig treffer gjerne et bredere publikum og tiltrekker seg flere interessenter og øker salgsverdien.
  2. Raskere salg: En bolig stylet av profesjonelle stylister gjør boligen mer attraktiv og bidrar til et raskere salg.
  3. Objektivitet: En innleid boligstylist ser boligen med et objektivt blikk, og ser alternative muligheter, og kan foreslå endringer og løsninger eieren selv ikke ser.


Mye har skjedd de siste 10 årene når det kommer til salg av bolig. Det har blitt lettere for en kjøper å finne fram til boligen som dekker akkurat de behovene man har, og man kan lett bla seg gjennom flere nye boliger på markedet hver dag. Det er da viktig å prøve å fange oppmerksomheten til den riktige kjøperen. Norge er ett av landene i Europa som bruker mest penger på oppussing hvert år. Det sier da seg selv at det finnes mange der ute med stor interesse for interiør, og har derfor enda høyere krav på hvordan en bolig skal se ut.

Før og etter. Ved å bruke lyse lette valører på møbler og dekor får rommet en lysere fremtoning og fremstår som både større og mer luftig. Foto: iSnitt

Før og etter. Av mangel på fokus og at synet vårt skal bli ledet innover i rommet for å fremstå som større, har vi innredet med en fargeklatt av en sofa som komplimenterer de lyse nyansene ellers i innredningen, og tar opp valørene i naturen utenfor. Foto: iSnitt

Før og etter. Vi anbefalte endring av farge på veggene da denne sterke blå valøren dominerte det lille rommet. Istede ble det malt i en nøytral og lys fargetone som fanget et bredere publikum og gjorde at rommet fikk en bedre romfølelse. Vi bygger opp sengene med mykhet for å optimalisere følelsen av ro og hvile. Ved å skape et visuellt miljø rundt sengerammen med nattbord og dekor, skaper man en inviterende atmosfære og visjonen av å komme hjem.

Mange av våre samarbeidspartnere og meglerhus bruker styling aktivt som et effektivt verktøy for salg av boliger. Vi siterer nyhetsartikkelen fra EIE eiendomsmegling;

Skap et godt førsteinntrykk
Gode bilder og spesielt et tiltalende forsidebilde kan skape en "stopp-effekt" og fange oppmerksomheten til potensielle kjøpere. Når du skal selge en bolig er det avgjørende å skape en følelsesmessig forbindelse med potensielle kjøpere. Ved å inkludere mennesker på bilder skapes en enda mer levende og engasjerende presentasjon, som appellerer til potensielle kjøpere på et emosjonelt nivå. Mennesker liker å forholde seg til mennesker, derfor oppfordrer vi våre boligselgere og meglere til å delta på noen av bildene for å optimalisere denne kraftfulle verdien. Dette bidrar til at EIEs boliger skiller seg ut på markedet og skaper høyere interesse.
Å ha en profesjonell stylist som samarbeider med megleren for å gi råd om presentasjonen av boligen din kan være en smart investering. Det kan bidra til å forbedre førsteinntrykket av boligen din og øke interessen blant potensielle kjøpere.
-EIE Eiendomsmegling, nyhetsartikkel 05.02.23

Vi deler boligstylingprosessen inn i to deler; rådgivning og styling. Rådgivning for å evaluere behov før salg av bolig, og ut ifra en konsultasjon velge å få hjelp med en "Delstyling" eller en "Full styling" av boligen. "Del styling" er inventar og møbler som allerede står i boligen i kombinasjon med møbler, tekstiler og dekor fra boligstylistens eget lager. "Full styling" er om boligen står tom eller skal flyttes ut av, hvor boligstylisten skreddersyr en komplett møbelpakke fra sitt lager til alle rom i hele boligen.

Rådgivning/ konsultasjon:

Det å engasjere en profesjonell boligstylist i forbindelse med salg av bolig har nå blitt like normalt som å engasjere en eiendomsmegler, en takstmann og en profesjonell fotograf.

Selv om privatpersoner ofte er flinke på interiør, er det ganske annerledes å style for salg og til foto enn når man lever i boligen selv. Det bør fjernes alt av personlige gjenstander slik at boligen skal oppfattes som så innflyttingsklar ut som mulig. Romfølelsen er essensiell å få frem, slik at man burde fjerne småmøbler, leker, personlige fotografier og skittetøyskurven. Dette ser rotete ut på bilder, og er lite flatterende å se på visning. Dette er tips man får når man engasjerer en boligstylist til en rådgivning og en konsultasjonstime.

På en rådgivningstime går en interiørkonsulent igjennom boligen sammen med selgeren og noterer hva som bør fjernes, suppleres og byttes ut for at boligannonsen skal bli så optimal som mulig. Etter befaring skrives det en detaljert rapport som selger mottar raskt etter befaringen.

Delstyling:

Uansett om man er flink på interiør eller ikke, kan det hende at tid og energi ikke strekker til når det kommer til salg av bolig. Det er mye man må tenke på, og det er ofte en følelsesladet prosess å skulle selge en privat bolig. Det kan da være fint å ha muligheten til kun å måtte ta seg av det mest nødvendige selv, og la proffesjonelle ta seg av jobben med å style.

Skal man style boligen selv bruker man gjerne mye tid og penger på å handle inn "det lille ekstra”, noe man burde ta med i vurderingen om man skal engasjere en boligstylist eller ikke.

Engasjerer man en stylist, kan man sette sammen en pakke etter behov. Stylisten kan ta seg av stylingen i hele boligen samt sette inn andre møbler som trengs. Kanskje man skulle hatt et nytt teppe under spisebordet, eller en lenestol på stuen? Da er dette noe man kan få i en pakke med stylingen, så slipper man å bruke penger på noe man i utgangspunktet kun trenger til salget av denne boligen, og ikke nødvendigvis noe man vil ha med seg videre på flyttelasset.

På bakgrunn av rapporten og våre anbefalinger ved befaring, ryddes det klart til stylisten kommer tilbake før fotografering. Stylisten supplerer med interiørartikler fra eget lager som dekor, belysning, bilder og tekstiler, samt småmøbler ved behov.

Full styling:

Ved full styling tilføres boligen en komplett møbelpakke som tilpasses boligens stil og identitet. Det er viktig å ta hensyn til om det er en fraflyttet og tom bolig, om det er et dødsbo i et gammelt nedslitt hus eller om det er en nyoppført og fresh visningsleilighet. Dette for å gjøre boligen så lukrativ som mulig for den potensielle boligkjøperen, og at den møter det riktige markedet salget skal rettes mot.

Det er flere grunner for at man burde style en bolig før salg. Den største grunnen er å få vist det fulle potensialet i boligen og få et riktig inntrykk av romfølelsen. Man ser lettere for seg et hjem når man går inn i en bolig som er fullt møblert, istedenfor tomme rom.

Mange vil nok argumentere for at det er boligen i seg selv man skal selge, og ikke møblene. Man ser derfor kanskje ikke vitsen i å bruke ressurser til å sette inn masse møbler og interiør framfor å selge en tom bolig.

Boligstyling handler ofte om å fange en stemning for å tilpasse boligen til målgruppen. Om målgruppen er barnefamilier kan det være lurt å innrede et eller to av soverommene som barnerom. Det er også viktig å møblere slik at boligen visuelt deles inn inn i forskjellige soner som tilpasses de forskjellige aktivitetene som skal foregå i hjemmet.

-Skal du eller noen du kjenner selge en bolig? Kontakt Kaspara Boligstyling & Interiør for et uforpliktende tilbud. Vi kan tilby rådgivninger og stylinger av boliger før salg med skreddersydde priser til ditt prosjekt!

https://www.kasparabi.no/boligstyling