ENGELSRUDHAGEN- fra konsept til ferdigstilt hjem!

Engelsrudhagen ligger i rolige og landlige omgivelser i Nannestad kommune. Med kort vei til sentrum og til kommunale fasiliteter, er dette et ideelt område for nyetablerte, barnefamilier og andre.  -Vi fikk bli med i prosessen fra konsept til ferdigstilt hjem.

Boligene i Engelsrudhagen er bygget på verdier for samtiden, med tanke på miljø, bærekraftighet og på menneskene som skal kjøpe boligene. Boligene er kostnadseffektive og har visjonen tro om at det å bo og eie et eget hjem skal være for alle.

Engelsrudhagen i Nannestad er bygget med gode planløsninger og bærekraftige materialer som ivaretar klima og miljø.

Kaspara Boligstyling & Interiør fikk i mai i år forespørsel om prosjektet i Engelsrudhagen. Om vi kunne tenke oss å innrede et visningskonsept, med møbler kun fra IKEA. Sammen startet vi prosessen med å utarbeide et passende budsjett for en møbelpakke fra IKEA, som skulle omfatte et helt hjem, og som var realistisk for en familie å investere i, med tanke på innredning av ny bolig.

Målet var så å skape et innbydende hjem man kom til å trives i, med varme og lunhet som kom til utrykk i gode rom og behagelig atmosfære.  Ut ifra disse stikkordene laget Kaspara en komplett fargepalett som satt en solid ramme for utvelgelsen av interiør og møbler fra IKEAS sortiment, og som gjorde hjemmet helhetlig og gjennomtenkt.  

Fargen blå finner vi i naturen fra både hav og himmel. Det er kanskje derfor naturlig for mange å velge blåfarger som basisfarger på veggene i hjemmet. Blåfarger oppleves som kjente og kjære, og skaper ro og harmoni til hjemmet. Beige og brune toner er jordas farge og er også en favoritt i de nordiske hjem med måten den danner et lunt uttrykk.

Inspirasjonstavle er et nyttig verktøy du kan bruke når du trenger å visualisere et prosjekt, konsept eller en idé. Det kan være hva som helst, men det er spesielt nyttig når du vil bli mer sikker på din egen innredningsstil, eller hvis du skal innrede et rom. Det gjorde også Kaspara i forhold til dette prosjektet i Engelsrudhagen. Vi laget enkle moodboard rom for rom for å finne ut av hvilke produkter fra Ikea vi ønsket å bruke. Et TIPS når man utarbeider et moodboard er å ikke gå i for mange retninger- øvelsen handler om å begrense seg og velge ut. Skap et samlet og rolig uttrykk, du kan alltid tilføye små ting som stikker seg ut senere.

"Dette var virkelig et drømmeprosjekt! Det å kunne jobbe fra starten av i et konsept; planlegge, handle inn, for så å innrede og style det til et ferdig sluttresultat! Det var også virkelig luksus få å jobbe med montører som satte opp møblene, gardinskinner for deg- da dette er noe vi vanligvis er vant til å måtte utføre selv!" Heidi Madelen- daglig leder

Varm og tiltalende stueinnredning i duse beigetoner og varme jordtoner. Noter av sort for å dra opp kontrastnivået i tekstur og atmosfære.

Romslig planløsning med gode møbleringsmuligheter.

Med store og gode vinduer rett ut i marka bringer naturen inn i rommet.

Stort spisebord fra IKEA i beiset finish lager gode assosiasjoner til naturen og skogen utenfor.
God og romslig plass til storfamilien eller middags- og kaffebesøk av nære og kjære.

To herlige soverom til barna eller gjestene. Hvorfor ikke bruke det som hjemmekontor? Begge rommene er innredet i et helhetlig uttrykk med inspirasjon fra fargepaletten ellers i huset.

Hovedsoverom med store vinduer og godt lysinnslipp med plass til oppbevaring. Her valgte vi å innrede med en liten sittesone for å få frem mulighetene med innredning av en avslappende lesekrok.

"Vi har hatt gleden av å jobbe sammen med Kaspara på to boligprosjekter i regi av Skanska, på Jessheim og i Nannestad. Vi hadde behov for å sy sammen et helhetsinntrykk i visningsboligen, og det klarte de så absolutt. Vi er svært fornøyde med resultatet. Kaspara forsto raskt målgruppen og ønsket etterlatt inntrykk for oss, vi kunne ikke vært mer fornøyde. Jeg har ingen problem med å anbefale Kaspara videre, dyktigere damer skal du lete lenge etter"

avslutter Ida Mathisen, Senior Kommuniksjonsrådgiver i Skanska.