Med julestemning i kalenderen

Desember er her i all sin hvite prakt, og julen melder snart sin ankomst. For de fleste av oss er julen en høytid vi har sett frem til helt fra i fjor; med glitter og glam, tradisjoner og nostalgi. Desember måned kan for mange også være meget overveldende og forknippet med full kalender og stress. Det skal forberedes innkjøp og til festligheter.  Vi på Kaspara har som kjerneverdi for julen å være sammen, roe ned og sette pris på livet. Det er om å gjøre å finne hvilepuls.

Flotte gullkongler som bordkortholdere. Holder orden på gjestene rundt bordet og setter et flott dekorativt preg på bordet. Gull og metaller gjør seg meget godt i forbindelse med borddekor. Det tilfører glød og gir en ekstra glam faktor til festen.Helena inviterte hjem til seg, hvor hun hadde pyntet huset og dekket bord. Helenas fokus i julen er å bringe julefred med seg inn i hjemmet og gi tradisjoner videre til sine barn. Mat er en stor del av atmosfæren og kosen, så Helena disker opp med svenske spesialiteter og arvet middagsservise. Estetikk og omsorg for selve hjemmet er også en stor del av hvordan vi mennesker oppfatter miljøet rundt oss. En varm og god atmosfære får pulsen ned og sinnet går i balanse. Det handler om å tilfredstille sansene våre med lukter, smaker og lyder som hører julen til.

"Jeg ser frem til julen hvert år, og synes den skal være tradisjonell og avslappet. Juletreet er nok det jeg liker best ved julen. Det skal opp tidlig, gjerne til første advent." -Helena

Bord dekket med arvet servise, gulldetaljer i bestikk og bordkortholdere som gjenspeiler den dekorative ornamentikken i serviset. Grønne lykter og røde fløyels sløyfer som prikken over "i" en.

Bordet Helena har dekket er typisk for hennes måte å innrede på; klassisk med en kreativ vri. Hun sier selv "Det må ikke bli for stilrent- jeg elsker å blande stilarter og materialer. En blanding av gammelt, nytt og arvet. Det er hyggelig å å kose seg med bordekkningen til jul, og å ta seg  god tid og skape et stemningsfullt uttrykk."

"Man kan nesten ikke ha for mange lys og lykter på et bord.  Høye lysglass er både dekorativt og brannsikert og er et atmosfæreskapende "must" til selskapbordet." -Helena

PÅ MENYEN:


Forrett

Tunnbrødchips fra Mørsjø deli

Klatt med creme fraiche

Kalix løyrom

Finhakket rødløk


Pinnekjøtt

Mandelpoteter med skalet på legges i bunn istedenfor pinner

Husk å få pinnekjøttet høyt nok opp slik at det dampes og ikke kokes

Helena har brukt en blanding av røkt, urøkt og pinnebog

Vannet i 37 timer, ellers blir kjøttet veldig salt


Kålrabistappe

Miks kålrabi og gulrot, men ikke før små biter

Meierismør og klatt med matfløte


Helenas salat

Finstrimlet rødkål

Purre, gjerne den grønne delen

Appelsinbiter

Granateplekjerner

Saft fra granateple

Dryss over valnøttkjerner rett før servering

Dessert

Tilslørte bondepiker med epler fra egen hage

Brunet Wasa strøbrød i smør med kanel og sukker

Eplemos med eplebiter

Pisket kremfløte

Hakket pistasjnøtter

Svenske Tunnbrødchips fra Mørsjø deli, en klatt med creme fraiche med litt Kalix løyrom toppet med finhakket rødløk.

Deilig dessert med "Tilslørte bondepiker à là Helena" og nydelig krukke i keramikk fra Ulla Nævdal med hvite julestjerner.

I anledning dessert settes mokkaserviset med gull rundt kantene frem. Et auksjonsfunn fra Bavaria.

Julekuler kan brukes til så mangt, og trenger nødvendigvis ikke henge. Legg en samling med lekre kuler i en vakker skål, og pynt opp på festbordet eller på skjenken.

Den dekorative designklassikeren i tre, formgitt av danske Kay Bojesen, har for anledningen fått julesløyfe på!

Juletreet er Helenas favoritt pynt for julen. Her passer hun på å henge opp en blanding av gammel og ny julepynt i skjønn forening.

Juletale fra daglig leder- Med dette ønsker vi alle våre samarbeidspartnere og kunder en riktig god jul og et godt nyttår! Vi gleder oss til nye prosjekter i 2024.