Med teft for unika

Vi har vært hjemme hos vår boligstylist Linn Beate, som sammen med sin ektemann er bosatt i landlige Hakadal. Her har en blanding av gamle arvede møbler, unikaobjekter og loppemarkedfunn satt sitt helt eget preg på hjemmet og interiøret.

Å blande gamle gjenstander med noe nytt, skaper en levende stemning og gir rommet og hjemmet personlighet. La dine favorittmøbler og ting – uansett om det handler om farmors gamle linskap, morfars gamle leketøysbil eller det gamle fatet du fant på loppemarkedet i sommer – stå framme og ta plass i hjemmet. Man kan finne mye flott og spennende på loppemarked, men man må være forberedt på å lete litt før skatten åpenbarer seg. Det er i kombinasjonen gammelt og nytt magien og det personlige preget på interiøret skapes.

Linn Beates beste tips er å la arvegods og bruktfunn få plass ved siden av nye designmøbler, for så å supplere med klassiske, funksjonelle og praktiske møbler. Dette spise møblementet ble til for over hundre år siden som resultat av en svenneprøve. Kona til svennen likte ikke spisegruppen, så den ble gitt bort til Linn Beates ektefelles oldeforeldre.

 

Få ting kan skape en varm og enkel følelse som gamle gjenstander. Vakkert slitte møbler har ofte en fin patina og fortjener å bli vist frem, i stedet for å stå skjult på et mørkt loft eller i en kjeller. Ved å male gamle møbler blir de som nye og får et oppfrisket uttrykk. Ønsker man en mer rustikk følelse kan man pusse av litt av malingen på kantene, og sette på egne håndtak som du kjøper på en antikkforretning eller andre butikker hvor de selger den slags. Om man i tillegg påfører en vakker veggfarge- gir dette et ekstra løft til møblene.

Det er i kombinasjonen gammelt og nytt det personlige preget skapes.

Et gammelt veggur som dateres tilbake til før 2. verdenskrig har fått en sentral plass i stuen. Klokken virker ikke lenger, men har en historisk verdi ettersom den i sin opprinnelse hadde en ørn på toppen av klokkehodet. Under andre verdenskrig ble ørnen knekket av i protest mot den tyske okkupasjonen i Norge.

En vanlig misforståelse er at man velger seg én stil – og så holder man seg til den. Resultatet blir så mye mer spennende dersom du mikser objekter fra ulike stilretninger og trender!
Gammelt og nytt i skjønn forening!

Å finne sin egen stil betyr at man må tørre å ta noen personlige valg, slik som Linn Beate har gjort i sitt hjem. Hun har nettopp blandet alle sine personlige favoritter og virkelig fått et unikt hjem hvor interiøret står for en særegen personlighet. Så til sist, men ikke minst-ta vare på de tingene som betyr noe for deg – og vis dem fram!