Tekstiler på uteplassen

Månedene mai og juni går ofte med til å gjøre hjem og hage klar for varme late feriedager i juli. Vi klipper hekker og gress og er med på avslutninger og sommerfester. Nå er tiden kommet for å bare nyte.

Her kommer vår interiørarkitekt Helenas beste tips for å oppnå et lunt og stemningsfullt uteområde med puter og tekstiler. Dette skaper et koselig og personlig preg på uteplassen.

PUTER

Puter er en enkel måte å skape stemning og variasjon med. Velger du farger som passer med omgivelsene og jobber sammen med fasaden på huset, er de med på å binde sammen et helhetlig og vellykket uttrykk. Puter gir nytt liv til det kjedeligste utemøbel og bidrar til å skjule flekker og misfarging etter bruksslitasje, samt fra vær og vind. Tenk på å kombinere forskjellige størrelser, farger, mønster og tekstur. Puter varieres ved å plassere de på forskjellige steder i møblene, enten midt på eller symmetrisk på hver side. Vil man oppnå et lukseriøst og fyldig utrykk, settes fler puter på skrå, lagvis på hverandre.

En spennende kombinasjon av puter i variasjon innenfor én fargepalett som passer til uttrykket og fargen på husets fasade. Ikke vær redd for å kombinere ulike mønster når du styler tekstiler utendørs.
Komposisjon av puter lagvis mot et fyldig og lukseriøst uttrykk.

GULVTEPPER

Markedet tilbyr et bredt utvalg av tepper for utebruk. Utendørstepper er veldig dekorative, og gir uteplassen det perfekte utgangspunktet for å binde innredning og møbler sammen, samt ramme den inn til et koselig og innbydende område. Tepper som plasseres mellom forskjellige soner skaper spenning og dynamikk til arealer på uteplassen som ikke har andre tydelige bruksområder. Uteteppene er produsert i materialer som beskytter mot regn og sol, slik at de holder seg som nye i lang tid. De er vanligvis laget i syntetiske materialer som gjør de svært holdbare og flekkbestandige. Teppene finnes i et allsidig utvalg av former og størrelser: runde, løpere, store og rektangulære – noe som gjør at de kan brukes i mange forskjellige soner.

Teppe i jute som rammer inn utesonen og skaper et lunt og innbydende uttrykk.

DUKER, BRIKKER OG SERVIETTER

Duker eller brikker på bordet kan være både dekorativt og smart. Det er fint med friske og fargerike elementer på bordet som tar opp tråden fra tekstilene i utemøblene. Praktisk skåner det bordoverflaten fra merker etter glass og dekketøy. Tekstil tilfører i regel et mykere uttrykk til bordet og varieres etter tema på festligheten eller frisker opp til hverdags.

Myke og sommerlige linkvaliteter i naturlige toner som lager liv til borddekkingen og stemning til festen!
Fargeharmonisk tema i naturbeige med sommerlige duse rosanyanser.