Utekjøkken - En Forlengelse av Boligen

Juli betyr sommer og uteliv og vi griper tak i enhver anledning som byr oss til å tilberede middagen utendørs, gjerne på grillen. Å tilberede mat ute henger igjen i vårt DNA fra tidlige tider, og det minner oss på at mat alltid smaker bedre utendørs. Utekjøkken har stadig blitt mer populært som en del av moderne hjem og hager. De representerer en harmonisk blanding av natur og komfort, hvor matlaging og sosialt samvær kan skje nettopp i friluft.

Ønsker du deg utekjøkken? Det kan bli et både praktisk og estetisk tillegg til uteplassen og hagen, her forteller vi deg hvordan!

foto: Ballingslöv

Et utekjøkken er mer enn et sted å lage mat, det er også en måte å samle familie og venner for å skape opplevelser og minner for livet

Utekjøkken gir større mulighet for sammenkomster og middager ute, noe som skaper en avslappet og uformell atmosfære. Gjestene kan samles rundt grillen, nyte duften av maten og delta i matlagingen.

Moderne utekjøkken er ofte utstyrt med alt fra grill og ovn, til vask, kjøleskap og oppbevaringsplass. Dette gjør det mulig å tilberede hele måltider ute uten å måtte gå frem og tilbake mellom inne- og uteområdet.

Et godt designet utekjøkken fungerer som en naturlig forlengelse av boligen. Med komfortable møbler, belysning og kanskje en peis eller varmelamper, kan uterommet brukes store deler av året. Enda lenger dersom du har det delvis overbygd.

Vi har snakket med kjøkkenekspert og interiørdesigner Aina Rudihagen Sjem på Drømmekjøkkenet i Lillestrøm. De tilbyr blandt annet skreddersydde kjøkken utendørs tilpasset areal og behov. Drømmekjøkkenet oppfyller kravene med praktiske løsninger og tidløse design med klimanøytralitet og kvalitet med nordiske klima i fokus.

"For meg er det viktig å skape gode løsninger som både er praktiske og estetiske, som dere vil ha glede av i mange år." - Aina   

Vi tar en nærmere titt på hva utekjøkken fra Ballingslöv kan tilby med sine spesielt robuste og bestandige utekjøkken.

Aina Rudihagen Sjem har jobbet i kjøkkenbransjen siden 2015 og er en av Drømmekjøkkenets konsulenter i avdeling Lillestrøm.

Utekjøkken skal være estetisk tiltalende fra alle vinkler. Gjem ikke utekjøkkenet i et hjørne, la det ta plass og pryde utemiljøet. Hvert utekjøkken bør bygges og utstyres i henhold til personlige ønsker.

Utekjøkken fra Drømmekjøkkenet er fra den svenske produsenten Ballingslöv. De produseres i Sverige og kjennetegnes av sin stilrene design med rene linjer og gjerdede hjørner i 45 graders vinkler. Stammen er konstruert i syrefast rustfritt stål, og skrogene er bekledd i holdbare keramiske Dektonplater. Dekton er et UV-bestandig materiale som er evigvarende, de tåler høy varme og er ekstremt ripe- og flekk bestandig. Estetisk er overflaten tilnærmet lik naturstein og uttrykker høy kvalitet. Dektonplater blir også brukt til bekledning på hus og offentlige bygg for en vedlikeholdsfri fasade.

Utekjøkken fra Ballingslöv blir levert i moduler på 60 cm i bredde og kan enkelt tilpasses i både små og store utesoner. foto: Ballingslöv
Ballingslöv kjøkken leveres i to forskjellige fargetoner; hvitvalør ALBARIUM og grå MICRON. Dekton har et elegant estetisk uttrykk av immitert natursten.

Utekjøkkenet fra Ballingslöv har en robust og solid stamme av syrefast rustfritt stål. Inni kjøkkenet er det store rom med skuffer og hyller i perforerte plater man selv kan justere og tilpasse etter eget bruk og behov. Smarte løsninger og bruksområder er tilpasset smart bruk av utemøbelet. Under vasken kan det enkelt kobles til friskvanntank, seperat utslagstank.

La deg inspirere av dette high-end utekjøkkenet til ditt prosjekt. Under kan du finne en sjekkliste når du gå igang med planleggingen, samt noen tips til kule utekjøkken i ulike prisklasser. Lykke til og velkommen ut!

SJEKKLISTE FOR PLANLEGGING AV UTEKJØKKEN:

Materialvalg:

Når du bygger et utekjøkken, er det viktig å velge materialer som tåler vær og vind. Rustfritt stål, granitt og tegl er populære valg som kombinerer holdbarhet med estetikk.

Plassering:

Tenk nøye gjennom plasseringen av utekjøkkenet. Det bør være i nærheten av huset for enkel tilgang til nødvendigheter, men også plassert slik at røyken fra grillen ikke driver inn i huset eller forstyrrer naboene.

Funksjoner og utstyr:

Bestem hvilke funksjoner som er viktigst for deg. En enkel grill kan være nok for noen, mens andre kanskje ønsker en fullt utstyrt kjøkkenbenk med komfyr, vask, og kjøleskap.

Estetikk og stil:

Designet bør harmonere med resten av uteområdet og huset. Velg farger og materialer som passer sammen med hagemøbler og eventuell vegetasjon.

Vedlikehold:

Et utekjøkken krever jevnlig vedlikehold for å holde seg i god stand. Rengjør grillen regelmessig, beskytt benkeplater med overtrekk når de ikke er i bruk, og sørg for å vinterkonservere utstyr som ikke tåler frost.

JABO HORIZONT i trykkimpregnert gran. Utekjøkkenet har stilrene levegger i flere størrelser for et helhetlig utseende. Til utekjøkkenet leveres også en rustfri benkeplate med en bredde på 800 mm. Fåes i svart, hvit og trehvit. Kan kjøpes på Bauhaus eller Byggmax, pris fra 7.995,- til 9.995,- foto: Byggmax

UTAH utekjøkken med vask i stål, benkeplate i aluminium og dører/vegger i texteline. Godt med oppbevaring. Grillen kan settes inntil som en forlengelse av utekjøkkenet. Fåes i tre ulike sammensetninger med og uten vask. Kan derfor enkelt bygges på. Kan kjøpes på Bohus, pris fra 6.099,- til 15.998,- foto: Bohus
NORDIC LINE utekjøkken i russtfritt stål. Kjøp understell og velg mellom flere ulike moduler til å sette oppå. På bildet vises modul av grill, plate og vask. Kjøpes hos Myoutdoorkitchen.no. Priser for dette eksempelet 32.480,- foto: myoutdoorkitchen