Foto:
Kaspara Boligstyling & Interiør
INTERIØRDESIGN //
MEIERIKVARTALET I LILLESTRØM

MEIERIKVARTALET LILLESTRØM

Meierikvartalet er et nytt og urbant nabolag i hjertet av Lillestrøm. Med kort vei til så og si alt har det arkitektoniske kvartalet gitt paret Lillian og Finn et hjem som fungerer akkurat slik de ønsket seg. Med den god planløsningen og den fantastiske utsikten, er dette et hjem de tror de kommer til å bli i. Lillian ønsket seg en romslig og luftig bolig med personlighet og kvalitet. Lillian er opptatt av at ting skal ha en verdi, av renhet og av tidløshet- noe som reflekteres i boligens fargepalett. Kronen på verket er deres samling av billedkunst samlet opp igjennom hele livet.

Etter konsultasjon med Kasparas interiørarkitekt Helena, kom de sammen frem til et konsept som de ønsket å jobbe videre med. Konseptet omfavnet parets estetiske og funksjonelle føringer for hva de ønsket for hjemmet. Med Kasparas ekspertise, erfaringer og markedskjennskap var det møbler fra Slettvoll som satt en ramme for interiøret med deres eksepsjonelle kvalitet og utvalg i tekstiler og materialer.

Som en kontrast til de stramme og tidløse kvalitetsmøblene fra Slettvoll, valgte Helena og arbeide ut ifra en palett med varme brente toner, natur og grått. Dette underbygde elegansen og lettheten i leiligeten forøvrig, og skapte dybde. Kontrast er et viktig stikkord når man innreder- for å skape spenning og dynamikk er det viktig å unngå at teksturer ser for like ut, da vil innredningen se flat ut.

Et av hovedfokusene var å velge riktig type gardiner til boligen. Gardiner og blending for sol og innsyn er en viktig komponent for boligens helhetlige uttrykk. Til store vinduer bør derfor ikke gardinene ta overhånd og dominere. I denne leiligheten valgte Helena flortynne gardiner til stuen og kjøkkenet for at vinduene skulle komme til sin rett, og ikke skjules. På soverommet derimot ble det valgt en tykkere tekstil for total mørklegging, samt for å skape følelsen av lunhet.

Dekor og lyskilder ble valgt ut ifra et strammere og mer modernistisk uttrykk. Nattbordene fra Montana og nattbordslampene fra Louis Poulsen i stram design og harde materialer skapte en flott og tidløs kontrast hjemmets ellers varme atmosfære.